Pastoral a l’escola

Pastoral
Com a escola cristiana catòlica, el departament de Pastoral s’encarrega d’ambientar i impulsar la programació i realització de les iniciatives i activitats per a l’animació cristiana de l’escola, i vetllar perquè el conjunt de l’acció educativa es dugui a terme d’acord amb l’estil educatiu cristià de les escoles del Pare Manyanet. Per això, volem promoure la formació integral dels nostres alumnes d’acord amb l’estil de vida de l’Evangeli de Natzaret, per a construir-se com a persones solidàries i compromeses i així poder millorar la societat i el món.
PREGÀRIA DEL MATÍ
El moment de reflexió i pregària amb què iniciem cada jornada.
CLASSES DE RELIGIÓ 
Durant tota l’educació escolar des de P3 fins a 4t d’ESO els alumnes tenen, dins les hores curriculars, l’àrea de Religió Catòlica. Aquesta està programada amb continguts i activitats segons el currículum establert per les administracions.
COL·LABORACIÓ AMB LA PARRÒQUIA I LA VIDA DIOCESANA 
Al llarg del curs es fan diferents col·laboracions i celebracions litúrgiques amb la Parròquia i tenim present les propostes pastorals diocesanes.
CELEBRACIONS A L’ESCOLA 
Es realitzen seguint els diferents esdeveniments de l’Any Litúrgic.
En les diferents etapes també es tenen temps de formació humano-cristiana.
NADAL SOLIDARI
Participem en projectes de recollida i repartiment d’aliments per les famílies més necessitades de la població, tant a través de Càrits, com del Banc dels aliments.
CAMPANYES DE SENSIBILITZACIÓ I AJUDA 
Tenen l’objectiu de sensibilitzar l’alumnat sobre el dret de totes les persones del món a una vida digna. Col·laborem amb diverses campanyes que pretenen assolir aquest objectiu, especialment des de l’òptica cristiana de la dignitat humana. Així, donem a conèixer el treball que desenvolupen molts homes i dones cristianes compromesos amb aquesta tasca i organitzem i col·laborem en diferents campanyes solidàries de recollida d’aliments, roba, aportacions econòmiques…
DOMUND 
Participem en el sosteniment de les missions catòliques en països en desenvolupament donant a conèixer les seves tasques i afavorint la participació directa a través de donatius de les famílies.
MANYANET SOLIDARI
Col·laborem amb les obres apostòliques que els Fills de la Sagrada Família tenim en països d’Amèrica llatina i Àfrica.

CLASSES DE RELIGIÓ

Treballem els diferents temps litúrgics, donem a conèixer la família i els amics de Jesús i aprenem a viure segons l’Evangeli, sempre adequant-ho a l’edat.

A més, s’ofereix als alumnes la possibilitat de participar en activitats fora de l’escola: visita a residències d’avis, assistència al cinema espiritual…

CELEBRACIONS A L'ESCOLA

Es realitzen seguint els diferents esdeveniments de l’Any Litúrgic.
En les diferents etapes també es tenen temps de formació humano-cristiana
 

CAMPANYES SOLIDÀRIES

La nostra escola col·labora en diferents campanyes:
  • Domund
  • Marató de TV3.
  • Gran Recapte. 
  • Mercat solidari.
Manyanet solidari

MANYANET SOLIDARI

És la ONG de la nostra Congregació. Hi col·laborem durant el Nadal solidari, la campanya d’apadrinaments, esmorzar solidari, xocolata solidària, venda de roses per Sant Jordi i la paradeta solidària, on venem manualitats elaborades pels propis alumnes

VOLUNTARIAT

S’anima als joves de la nostra escola a participar de manera voluntària en activitats puntuals durant el curs, com són l’ajuda al menjador social per Nadal o la visita a residències d’avis, a més de les campanyes de recollida d’aliments i joguines o l’elaboració de manualitats per la paradeta solidària. 

DOMUND

Participem en el sosteniment de les missions catòliques en països en desenvolupament donant a conèixer les seves tasques i afavorint la participació directa a través de donatius de les famílies.