Atenció: Aquest espai web utilitza cookies i tecnologies similars. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Logo Moodle

Robotica EILa Robòtica Educativa és un mitjà d'aprenentatge, en el qual participen les persones que tenen motivació pel disseny i la construcció de creacions pròpies. Aquestes creacions es donen, primerament, de manera mental i, posteriorment, de manera física, les quals són construïdes amb diferents tipus de materials i controlades per un sistema computacional, els quals s'anomenaran prototips o simulacions.

Gràcies a la robòtica, es poden desenvolupar de manera motivadora diferents competències i valors, com ara, observar que rarament aconseguim els nostres propòsits a la primera, i que la constant necessitat de modificar el que fem, és l'essència de l'activitat intel·lectual. En altres paraules, la lògica de la programació i la depuració informàtiques permeten als nens desenvolupar recursos intel·lectuals que els seran molt profitosos per al futur i al món real. En aquest sentit, la Robòtica Educativa comença a ser un camp de proves molt útil i adequat perquè els nens puguin experimentar i compartir el seu propi coneixement, d'una forma molt activa i amb motivació.

En aquest context presentem una activitat extraescolar dirigida a alumnes de cicle superior de primària i secundària que tinguin curiositat per introduir-se en el món de la robòtica.

 

Els objectius d'aquesta activitat són:

    Desenvolupar la intel·ligència pràctica i el pensament creatiu .
    Formalitzar processos d'acció i retroalimentació mitjançant l'ús de llenguatges de programació .
    Investigar i aprofundir en el coneixement de la mecànica , electricitat i l’electrònica, la física, la geometria que és necessari per entendre un sistema robòtic.
    Desenvolupar la competència comunicativa mitjançant la presentació i exposició dels robots dissenyats.
    Desenvolupar el treball cooperatiu i en equip.
    Adoptar criteris de disseny i avaluació de les construccions .
    Valorar- se a si mateix com a constructor i inventor en aquest context .
    Comprendre i valorar l'aportació de la robòtica en una societat cada vegada més tecnològica