CASAL D'ESTIU

br>El casal d’estiu és una proposta de la direcció del Col·legis Santa Maria- Manyanet Blanes on vol oferir als infants la possibilitat de realitzar activitats de lleure a prop del seu entorn habitual (escola, barri...) durant una època de l’any especial i plena de recursos, amb l’objectiu de que els infants assoleixin uns aprenentatges que els acompanyin en el seu desenvolupament personal. A partir de les mateixes activitats, els infants poden desenvolupar les seves habilitats motrius, millorar la seva formació social i sobretot poden aprendre continguts de valors, actituds i normes. Proposem als usuaris un gran ventall d’activitats de lleure de caire educatiu amb les quals gaudir de l’estiu d’una forma divertida i participativa. Un projecte educatiu que consta d’uns objectius i d’un conjunt d’activitats ja programades i ben estructurades.
 
Aquest projecte ha estat dissenyat com una activitat d’educació en el temps de lleure que duran a terme els monitors/es de lleure titulats/des. Aquests monitors/es treballen durant tot l’any a l’escola i coneixen el medi, i a més a més tenen contacte directe amb els infants de l’escola dins les activitats educatives que ofereix el mateix centre. D’aquesta manera s’intenta cobrir millor les necessitats dels nens/es als quals s’adreça l’activitat.
 
 
El casal d'estiu es del 29 de juny fins el 31 de juliol del 2020, oferint el servei durant 25 dies hàbils d'activitat continuada de dilluns a divendres. Aquest casal està destinat majoritàriament a infants d’entre 3 i 12 anys d’edat de tota la vila de Blanes.
L’horari d’aquest servei per a infants i les seves famílies és de 9:00 a 13.00h, poden optar de manera voluntària a un servei de menjador de 13:00 a 15:00h.
 
 
Volem oferir una sèrie d’activitats de lleure creatives, entretingudes i imaginatives on els infants es puguin realitzar personalment i gaudir, alhora de que puguin adquirir noves competències psíquiques, psicomotrius, plàstiques... Per realitzar aquesta metodologia de treball, creiem oportú i necessari diferenciar els infants per grups d’edat, tot i que en tot moment realitzarem activitats conjuntes perquè tots els infants es coneguin i interaccionin entre ells. Per tant, hem decidit organitzar el casal d’estiu en DOS grups d’edat:
 
- Grup Infantil (3-5 anys)
- Grup Primària (6-11 anys)
 
Des del casal també es realitzarà de manera continuada un seguiment dels hàbits d’higiene, de salut alimentària, de respecte, de cura del material, d’ordre, de resolució de conflictes, de relació social... D’altra banda, prenem com a objectiu implementar, mitjançant la convivència i el treball en grup, tot un seguit de valors humans que queden plasmats en el nostre Ideari i que creiem fonamentals perquè els infants aprenguin a viure i conviure en societat.

Durant el transcurs del casal d’estiu, aprofitarem els espais públics i els recursos oferts per la nostra ciutat per dur a terme part de les activitats programades dins del centre d’interès.
 
L’entrada i la recollida dels infants és dur a terme per la porta del carrer Paradís del Vilar. Les hores d’obertura de la porta són tres: 8:45, 12:45 i 14:45. Per formalitzar la inscripció del casal, les famílies han d’omplir la documentació necessària i fer el pagament a la secretaria de l’escola.
.

CASAL D’ESTIU COL·LEGI SANTA MARIA