OBJECTIUS

Com a escola cristiana catòlica aquest departament s'encarrega d'ambientar i impulsar la programació i realització de les iniciatives i activitats per l'animació cristiana de l'escola. També vetlla perquè el conjunt de l'acció educativa es dugui a terme d'acord amb el Caràcter Propi de les escoles del Pare Manyanet.


La Pastoral és el cor de l’escola. Quan el cor batega, l’escola funciona. Des de l’Equip de Pastoral es procura que la pastoral no sigui un element aïllat dins de l’escola sinó que tota l’escola respiri pastoral. Per això, volem promoure la formació integral dels alumnes d’acord amb l’estil de vida de l’Evangeli de Nazaret per a construir-se com a persones solidàries i compromeses i així poder millorar la societat i el món.


Algunes de les activitats programades són:

PREGÀRIA DEL MATÍ

El moment de reflexió i pregària amb què iniciem cada jornada.

CLASSES DE RELIGIÓ 

Durant tota l'educació escolar des de P3 fins a 4t d'ESO els alumnes tenen, dins les hores curriculars, l'àrea de Religió Catòlica. Aquesta està programada amb continguts i activitats segons el currículum establert per les administracions.

COL·LABORACIÓ AMB LA PARRÒQUIA I LA VIDA DIOCESANA 

Al llarg del curs es fan diferents col·laboracions i celebracions litúrgiques amb la Parròquia i tenim present les propostes pastorals diocesanes.

CONVIVÈNCIES CRISTIANES 

En determinats nivells de l’escola es realitzen convivències cristianes un cop al curs. D'una durada de dos dies en els quals es vol potenciar la reflexió i la vivència dels valors cristians en un ambient diferent al de l'escola.

CELEBRACIONS A L'ESCOLA 

Es realitzen seguint els diferents esdeveniments de l'Any Litúrgic.
En les diferents etapes també es tenen temps de formació humano-cristiana.

CAMPANYES DE SENSIBILITZACIÓ I AJUDA 

Tenen l'objectiu de sensibilitzar l’alumnat sobre el dret de totes les persones del món a una vida digna. Col·laborem amb diverses campanyes que pretenen assolir aquest objectiu, especialment des de l’òptica cristiana de la dignitat humana. Així, donem a conèixer el treball que desenvolupen molts homes i dones cristianes compromesos amb aquesta tasca i organitzem i col·laborem en diferents campanyes solidàries de recollida d’aliments, roba, aportacions econòmiques...

DOMUND 

Participem en el sosteniment de les missions catòliques en països en desenvolupament donant a conèixer les seves tasques i afavorint la participació directa a través de donatius de les famílies.

MANYANET SOLIDARI

Col·laborem amb les obres apostòliques que els Fills de la Sagrada Família tenim en països d’Amèrica llatina i Àfrica.

NADAL SOLIDARI

Participem en projectes de recollida i repartiment d’aliments per les famílies més necessitades de la població, tant a través de Càritas, com del Banc dels Aliments